Βιογραφια

Ο Θεοδόσιος Κοσμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη .Η πρώτη του επαφή με την μουσική ήταν στα 14, μέσω ενός φίλου που έπαιζε κιθάρα.  Από εκείνη τη στιγμή και μετά ερωτεύτηκε τη μουσική. Ξεκίνησε ως αυτοδίδακτός  κερδίζοντας εμπειρίες από προχωρημένους μουσικούς  , με τους οποίους συναναστρεφόταν. Παράλληλα ξεκίνησε να παίζει Ροκ και Ποπ και να συμμετέχει σε μπάντες.

Είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κιθαρίστες όπως  Vinnie Moore, John Petrucci, Randy Rhoads, Steve Vai, Satriani, Eric Johnson . Η επαφή του με τη Τζάζ έγινε σε ηλικία 18 ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα με τον Σάκη Ζαχαριάδη , ο οποίος είχε αποφοιτήσει  από το M.I. Hollywood California και ήταν μαθητής του Scott Henderson.

Δεχόταν επιρροές από πολλούς κιθαρίστες . Γι αυτό ξεκίνησε να μελετά κιθαρίστες όπως Robben Ford, Wes Montgomey, Joe Pass, Tal Farlow, Grant Green . Παράλληλα σχημάτισε ένα Τζαζ τρίο και ένα κουαρτέτο και έδινε συναυλίες σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.  Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις έβαλε ως στόχο να φοιτήσει στο Κονσερβατόριο του Σύνδεϋ  στην Αυστραλία. Παρόλο που έγινε δεκτός , για οικονομικούς λόγους αποφάσισε να φοιτήσει σε μουσικές σχολές στην Ολλανδία.  Έγινε δεκτός , μαζί με τον αδερφό του , στο Κονσερβατόριο του Μάαστριχτ. Από τη πρώτη στιγμή άρχισε να παίζει με μουσικούς  και να δημιουργεί σχήματα και να παρουσιάζει τη μουσική του σε διάφορα μπαρ της πόλης. Το 2008 δημιουργεί 2 σχήματα : τους : GrePol M.af.i.a (Musical Affairs Internationally Active) και τους GG Connection.Με τους GG Connection για 3 χρόνια αποτελούσαν το House Band του Jam Session in Edd’s . Με τους GrePol M.af.i.a περιόδευσε στην περιοχή της  Limburg σε τζαζ clubs και φεστιβάλ.

Το 2011 οι GrePol M.af.i.a ηχογραφούν το 1ο ολοκληρωμένο CD (έχει προηγηθεί ένα mini CD, με 4 κομμάτια) και το διαφημίζουν , παίζοντας στην Ευρώπη.  Το 2011 με τους  GG Connection ηχογραφούν ένα mini CD, με 3 πρωτότυπες συνθέσεις. Από το 2007 έως το 2011 , κατά τη διαμονή του στο Μάαστριχτ, παρακολούθησε μαθήματα από διάφορους καθηγητές διαφορετικών μουσικών οργάνων , αλλά με βασικό επίκεντρο τον αυτοσχεδιασμό και τη Τζαζ μουσική. Παράλληλα με τις προπτυχιακές σπουδές του στον Τζαζ αυτοσχεδιασμό , παρακολουθεί 3ετή σπουδή στη μουσική παιδαγωγία.  Επικεντρώνεται να διδάξει μουσική , με τον πιο παραγωγικό τρόπο σε μαθητές.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα από τους : Frank Wingold (Germany – Guitar), Mike Moreno (USA- Guitar), Dave Allen (USA- Guitar), Rory Stuart (USA- Guitar),  Gilad Hekselman (Israel – Guitar), BC Manjunath (India – Konnakol) ,Claudius Valk (Germany – Sax), Harmen Fraanje (Netherland – Piano), Jan Formannoy (Netherlands – Guitar), Edoardo Righini (Italy – Guitar). Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Ron van Stratum, Gerald Canon, Phillipe Cathrine, Carlo Nardozza , Daniel Daemen, Timmy Daemen, Arnoud Gerritse, Jan Formannoy, Claudius Valk, Frank Giebels κ.α

Έχει συμμετάσχει ως μουσικός στα σχήματα GrePol M.af.i.a (Musical Affairs Internationally Active), GG Connection, Jazz Check it out, The Dark Essence, Maastricht Conservatorium Big Band, Theo Kosmidis Trio and Golden Eye. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως the Jazz Masters Festival in Maastricht, the Prominade Festival, Jeker Jazz Festival, Thorn Jazz Festival, Small Festival in Greece.

Το 2011 επιστρέφει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Δημιουργεί το δικό του σχήμα και ηχογραφούν και παρουσιάζουν προσωπικές του συνθέσεις. Παράλληλα επιστρέφει και στη Ολλανδία και με τους GrePol M.af.i.a προμοτάρει το CD τους.

Το 2013 συμμετέχει στο σχήμα band Crime Swing Investigation , σε μια συνεργασία που θα διαρκέσει για 3 χρόνια. Ηχογραφούν το 1ο CD τους με τίτλο “Shot in the Dark”. Παράλληλα ο ίδιος παραδίδει σεμινάρια σε Αθήνα , Χαλκίδα , Άμφισσα , Θεσσαλονίκη σχετικά με τον αυτοσχεδιασμό και την αρμονία.

Έχει εκδώσει 2 βιβλία “Improviser’s manual” και “ Guitar Technique Workout Book”  διαθέσιμα στο Amazon και Lulu.

Το 2018 συνεργάζεται με τον Πάνο Βασιλονικολό και δημιουργούν το σχήμα SmoothBox . Ηχογραφούν το 1ο CD τους με τίτλο Aegean Colors με 5 πρωτότυπες συνθέσεις. Το Aegean Colors είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες iTunes, Distrokid, Spotify , Youtube  .

Αυτόν τον καιρό ο ίδιος συνθέτει και ενορχηστρώνει τη μουσική του για να ηχογραφήσει το 1ο του  CD. Παράλληλα διδάσκει στην Αθήνα. Για περισσότερες  πληροφορίες σχετικά με συναυλίες και νέα του Θεοδόσιου Κοσμίδη μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του www.theodosios-kosmidis.com.

2014 JamSession © All rights reserved.