Θεοδόσιος Κοσμίδης

Δάσκαλος ηλεκτρικής Κιθάρας - Μαθήματα & μέθοδοι ηλεκτρικής κιθάρας - Συνθέτης - Συγγραφέας

Greek LinkedIn Twitter Soundcloud YouTube Facebook
 

Άρθρα
Άρθρα
ΕλαχιστοποίησηΣας φάνηκε χρήσιμο κάποιο/α από τα παρακάτω άρθρα μου; Εφόσον το επιθυμείτε, κάντε κλικ στο Donate για μία δωρεά. Ευχαριστώ!
Σκληρή δουλειά VS ταλέντο
:
:
Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο αποτέλεσε μια συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούμπο σε έναν Έλληνα δημοσιογράφο κατά τη συμμετοχή του στο ALL STAR Game. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο πραγματικά με εντυπωσίασε. Τρομερά προσγειωμένος, ευφυέστατος, σεμνός και με μεγάλη αγάπη για την οικογένειά του και τους ανθρώπους που τον βοήθησαν.
Αξιολόγηση:   
Μαθαίνοντας μέσω βίντεο
:
:
Ορισμένοι φίλοι, βλέποντας όλα αυτά που έχω κάνει για τη μουσική εκπαίδευση, δηλαδή βιβλία, βίντεο, online μαθήματα, με ρωτάνε γιατί δεν τα βάζω τσάμπα μια και τόσα κυκλοφορούν δωρεάν στο ίντερνετ. Η απάντησή μου είναι ότι κάποια από αυτά - πολύ λίγα μεν- είναι δωρεάν και αποτελούν ένα δείγμα για να πάρει ο κόσμος μια μικρή γεύση για το περιεχόμενο των μαθημάτων.
Αξιολόγηση:   
Time flies...
:
:
Τη προηγούμενη εβδομάδα συνέβη ένα περιστατικό με ένα μαθητή μου που με έβαλε σε σκέψεις και αποτέλεσε την αφορμή γι’ αυτό το άρθρο. Ο μαθητής μου κατέχει μια θέση σε έναν οργανισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αθήνα και είναι από τη Ρουμανία.
Αξιολόγηση:   
Τελικά, η Κρίση τσάκισε τις Τέχνες;
:
:
Είναι μια ερώτηση η οποία πλανάται εδώ και πολύ καιρό και συγκεκριμένα από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση. Από την στιγμή που γύρισα από το εξωτερικό (Ολλανδία) το 2011 έχω κάνει πολλές φορές την συζήτηση, με συναδέλφους και μη, εάν οι τέχνες καταρρακώθηκαν από την κρίση. Με μια επιπόλαιη ματιά μπορούμε να πούμε απόλυτα και με σιγουριά ότι οι τέχνες σχεδόν καταστράφηκαν.
Αξιολόγηση:   
Το ταξίδι είναι που αξίζει!
:
:
Μια συνήθεια που έχω είναι, στο τέλος κάθε χρονιάς, να κάνω απολογισμό των αρνητικών και θετικών στοιχείων που συνάντησα σαν δάσκαλος και μουσικός εκτελεστής. Ένα πράγμα που συνάντησα αρκετά ως δάσκαλος ήταν η απογοήτευση κάποιων μαθητών, κατά περιόδους, σχετικά με τις μουσικές τους επιδόσεις.
Αξιολόγηση:   
Μελέτη και Υπομονή
:
:
Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα και τον τεράστιο όγκο πληροφοριών και ερεθισμάτων. Και μόνο η δημιουργία του Youtube αποτελεί θείο δώρο για τους μουσικούς και τους απανταχού μουσικόφιλους. Θυμάμαι όταν εγώ ήμουν είκοσι (όχι πολλά χρόνια πριν), αγόραζα ένα ένα τα CD και έμαθα να κατεβάζω και κανένα τραγουδάκι. Σήμερα δεν κατεβάζουν δίσκους αλλά ολόκληρες δισκογραφίες καλλιτεχνών. Φυσικά τις ακούνε φευγαλέα για να πάρουν μία γεύση, χωρίς να δίνουν βάση σε λεπτομέρειες όπως ο ήχος, ο στίχος, το attitude και ό,τι άλλο τους φαίνεται ενδιαφέρον και τους αρέσει.
Αξιολόγηση:   
While My Guitar Gently Weeps
:
:
Tελείωσε και ο Αύγουστος και μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο. Ένας μήνας που για μένα δείχνει ότι αρχίζει ο χειμώνας. Τα παιδιά προετοιμάζονται για τα σχολεία, οι γονείς γυρνάνε από διακοπές και επιστρέφουν στην εργασία τους. Οι μαθητές μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν γραφτεί στο σχολείο, σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα κλπ κλπ.
Αξιολόγηση:   
Μαθήματα μέσω Skype
:
:
Πολύ συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό στους μουσικούς κύκλους για τα μαθήματα μέσω Skype. Αν αποδίδουν, αν δεν είναι χάσιμο χρόνου και προπάντων χρημάτων, αν είναι ισάξια με τα ιδιαίτερα κλπ κλπ. Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να σας καταθέσω την δική μου άποψη επί  του θέματος έχοντας μια μικρή εμπειρία και ως δάσκαλος (μαθητές από άλλη πόλη) και ως μαθητής (καθηγητές από άλλες χώρες), αλλά πάνω απ' όλα ως χρήστης του Skype, ο οποίος το χρησιμοποιεί καθημερινά για επαγγελματικό σκοπό.
Αξιολόγηση:   
< Προηγούμενο |  1 από 1  | Επόμενο >
  


Δάσκαλος ηλεκτρικής κιθάρας
Μαθήματα & μέθοδοι ηλεκτρικής κιθάρας
(Για αρχάριους & προχωρημένους μαθητές)
Συνθέτης - Συγγραφέας
Μαρούσι
Αθήνα
Τηλ: +30 - 6976555846
Επικοινωνήστε με τον Θεοδόσιο Κοσμίδη για οποιαδήποτε πληροφορία, συμπεριλαμβανομένου πληροφορίες για μαθήματα & μεθόδους ηλεκτρικής-ακουστικής κιθάρας ή για το CD των GrePol M.af.i.a 'Bros Playin Across' στο οποίο είναι μέλος & συμμετέχει στην κιθάρα ο Θεοδόσιος Κοσμίδης
Ακολουθήστε
Follow Theodosios Kosmidis at his personal Facebook page.Follow Theodosios Kosmidis at his personal MySpace page.Follow Theodosios Kosmidis at his personal YouTube channel page.
Ακούστε το Bros Playin Across CD των GrePol M.af.i.a με τον Θεοδόσιο Κοσμίδη στην ηλεκτρική κιθάρα
(Musical Affairs Internationally Active)
"Bros Playin Across" CD
Ακούστε το Bros Playin Across CD των GrePol M.af.i.a με τον Θεοδόσιο Κοσμίδη στην ηλεκτρική κιθάρα
Αποκτήστε το Bros Playin Across CD των GrePol M.af.i.a με τον Θεοδόσιο Κοσμίδη στην ηλεκτρική κιθάρα
Θεοδόσιος Κοσμίδης
Βίντεο μαθήματα τζαζ ηλεκτρικής κιθάρας στο vimeo.com
Βίντεο μαθήματα τζαζ ηλεκτρικής κιθάρας στο vimeo On Demand & στο προσωπικό μου YouTube κανάλι